Door het stijgende succes en vraag naar een hyperuitgebreid aanbod voor de plezier- en binnenvaart biedt Nassau Scheepsbenodigheden nu ook een uitgebreid aanbod aan elektro- benodigdheden aan. Met de nakende verhuis van Navex Elektro brengen zij een deel van hun winkelaanbod over naar de de winkel van Nassau Scheepsbenodigdheden en yachting, pleziervaartafdeling van de Charles De Wit Holding NV. Dat impliceert ook dat ze nu Mastervolt verdeelpunt voor de pleziervaart in Antwerpen worden, een zogenaamde Energy Shop.

Energiespecialist Navex Elektro, sinds 1936 een begrip binnen de plezier- en binnenvaart, is gekend om zijn complete oplossingen voor energiesystemen aan boord van schepen en yachten. Niet alleen zijn ze de vertegenwoordiger van Mastervolt voor de BeLux maar kunnen zij voor het hele elektrische boordnetwerk instaan, vanaf de engineering, de efficiëntie en beveiliging tot de complete installatie. Door een explosieve groei waren ze al langer op zoek naar een grotere locatie, die ze nu gevonden hebben in het bedrijvenpark van Wommelgem. De verhuis is een feit vanaf 1 juni dit jaar.

Elektriciteit voor de pleziervaart vraagt speciale aanpak

“De manier waarop klanten winkelen is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd,” vertelt Miguel Sas, zaakvoerder van Navex Elektro. “Vandaag willen klanten zowel online als offline een uitgebreid aanbod én professioneel advies aan een concurrentiële prijs. Maar de groei die we afgelopen jaren maken in energiesystemen maakt dat we straks geen klassieke winkel meer gaan inrichten, maar wel een functionele showroom die tevens al onze systemen in werking laat zien aan zowel de particuliere als professionele klant. Maar we willen uiteraard onze historische “winkel” klanten niet in de steek laten ! Daarom zijn we blij dat Nassau dit gedeelte van de winkel gaat integreren bij hen. Voor de pleziervaart betekent dit dat de zaak aan het Asiadok een one stop shop wordt voor alle situaties rond energie aan boord. Van acculaders, alternatieve energieopwekking, stroomomvormers tussen 12V, 24V en 220V of 380V, de meest adequate beveiliging van het boordnet, maar even goed bekabeling, accu’s voor speciale toepassingen tot en met de accessoires zoals antennes, waterbestendige verlichting, vochtbestendige schakelaars, led lampen en veel meer voor toepassing in het nautische milieu.”  

Voor ieder elektrisch probleem aan boord een gezekerde oplossing

“Navex Elektro blijft uiteraard de support rondom stroom en elektriciteit van zeer dichtbij opvolgen,” zegt collega zaakvoerder Huub Eggebeen. “De vaklui van Nassau zijn opgeleid om de basisbehoeften van de pleziervaarder adequaat te kunnen opvolgen. Maar ingrijpende controles, het uittekenen van nieuwe netwerken of plaatsen van nieuwe installaties zal door het Navex-team blijven uitgevoerd worden. Wordt er bij Nassau meer dan basisinformatie gevraagd, dan springen wij daar uiteraard ook mee voor in. Daarnaast zijn we elke zaterdag en op afspraak aanwezig bij Nassau om technische assistentie te bieden.”

Buiten elektrische accessoires ook netwerkadvies en installatie

“Veel van het scheepsvaartmateriaal dat Navex voorheen verdeelde in de Kotterstraat aan het Straatsburgdok, zal verkrijgbaar zijn bij Nassau aan het Asiadok, “zegt Nassau zaakvoerder Peter De Wit. “We breiden hiermee niet alleen het topsegment op dit vlak voor de pleziervaarder uit, maar gaan ook veel efficiënter onze krachten kunnen inzetten.”

Over Nassau yachting

Nassau Yachting en Scheepsbenodigdheden groeit uit tot een full servicebedrijf voor zowat alle vormen van pleziervaart in de Antwerpse regio en daarbuiten.

Nassau opende recent een bunkersteiger voor de yachting in het Aziadok, nam groothandel scheepvaartspecialist François over en start deze maand een gespecialiseerde Navex afdeling voor elektrische totaalsystemen aan boord van jachten. Het bedrijf is een van de vijf leden van Boating Partners, professionele bedrijven die de pleziervaart bedienen.

Deze dochteronderneming van de Charles De Wit Holding NV, naast De Wit Bunkering NV, Belgian Trading & Bunkering BVBA en De Wit Transport NV, bouwt hiermee aan een professionele Antwerpse onderneming voor de recreatieve- en toeristische vaart

Geef een reactie