Nassau Scheepsbenodigdheden aan het Asiadok in Antwerpen opende een drijvend tankstation vlak voor de deur van de winkel. Het is het enige met een officiële erkenning in het Stadshavengebied en is uitermate vlot toegankelijk voor de pleziervaart. Winkel en station zijn centraal gelegen in de haven van Antwerpen, midden tussen de jachthavens van het Kempisch- en het Willemdok. Het is een veilige en gekeurde voorziening, ingericht als zelfbediening. Betalen doet men aan de kassa in de winkel.

Centraal in pleziervaartnetwerk haven Antwerpen

“Nassau Scheepsbenodigdheden speelt in op de vraag van het groeiend aantal passerende jachten en vaste ligplaatshouders in de jachthavens van Antwerpen.” zegt ceo Peter De Wit. “Het station is zeer goed bereikbaar voor jachten die zowel richting Schelde uitgaan als richting het binnenland via het Albertkanaal. We steunen bovendien op de deskundigheid van brandstofverdeling van De Wit bunkering n.v. dat al 72 jaar brandstof aan de beroepsscheepvaart levert.”

Yachtingvriendelijkheid in de haven van Antwerpen

Jachten kunnen vanuit het Albertkanaal en het Straatsburgdok het Asiadok bereiken. Wie de Stadshaven invaart om te tanken, hoeft geen havengelden te betalen. Aanmelden voor een tankbeurt bij de stadshaven via VHF-kanaal 23 is aanbevolen. De installatie staat op een drijvende steiger die zowel qua hoogte als aanmeervoorziening helemaal op de pleziervaart is aangepast.

Meer dan brandstof tanken alleen

Peter de Wit: “Brandstof tanken moet vlot gaan en mag geen gezeul met jerrycans worden. Wij bieden een efficiënte oplossing die bovendien alle risico’s op vervuiling vermijdt. Bovendien hebben we in de winkel ook alle additieven, smeermiddelen en zelfs toebehoren voor een vlotter draaiende yachtingmotor in de rekken klaarstaan. Nassau Scheepsbenodigdheden breidde dus haar aanbod van one stop servicebedrijf specifiek voor yachting en pleziervaart uit.”

Openingstijden

Het station is open tijdens de openingsuren van Nassau Scheepsbenodigdheden
Maandag tot vrijdag van 8u00 tot 17u30.
Zaterdagen van 9u00 tot 12u00
Voor grotere hoeveelheden brandstof wordt een korting toegepast.

Geef een reactie